Lo Mirador d’Alcanar

Al Centre Ocupacional i Llar-residència d’Alcanar de la Fundació Mercè Pla, monitors i persones ateses treballen conjuntament per tirar endavant “Lo Mirador d’Alcanar”, un butlletí que ha esdevingut una molt bona eina per a treballar els drets i deures de les persones amb discapacitat.

En aquest sentit, preparar el contingut de la revista resulta molt útil per tal de reflexionar i debatre sobre temes com l’autonomia, el respecte, la valentia, la sexualitat… De fet, coincidint amb l’edició sobre l’accessibilitat, va sorgir la idea de fer-ne una versió accessible, és a dir, una versió que la pugui llegir tothom.

D’altra banda, s’ha posat en marxa també “Lo Còmic“, amb la mateixa filosofia però més visual: els clics de Playmobil passen a ser els protagonistes d’històries basades en els mateixos drets i deures que ja s’han treballat amb la revista. És una bona eina per tal de repassar allò que ja s’havia debatut i també per comprendre-ho millor gràcies a la identificació amb els diferents personatges.