Un gos ens ve a veure

DSC01110    DSC01092

Sí, sí! Ho heu llegit bé! I és que, des de fa uns dies, en Murray -un Golden Retriever de tres anys- i l’Albert -ensinistrador, guia caní i especialista en modificació de conducta de TAKODA-Terres de l’Ebre-, ens venen a visitar a l’Escola.

Aquest curs i amb el suport de la Diputació de Tarragona, hem engegat un projecte de Teràpia Assistida amb Gossos (TAG).

DSC01143    DSC01165

Aquest tipus de teràpies són aquelles en les quals un gos, degudament seleccionat i ensinistrat, és introduït per un professional de la salut o de l’educació, com a element integral, en diferents processos terapèutics, activitats o interaccions amb persones. Aquestes activitats estan dissenyades per tal d’assolir una sèrie d’objectius concrets, usualment com a procés complementari a d’altres serveis mèdics i de la salut en general.

A la nostra Escola, pretenem treballar les següents àrees amb els nostres alumnes:

  • DSC01170Àrea cognitiva i psicològica: es poden treballar diferents objectius específics depenent de cada nen/a. Tan sols per la presència del gos d’intervencions i l’activitat que s’està portant a terme permet treballar l’atenció i concentració, la memòria i les pors.
  • Àrea afectiva-social: el gos dóna una àmplia gama d’activitats que permeten el desenvolupament global de la persona. El gos millora l’estat d’ànim, la motivació personal i l’autoestima de la persona, gràcies al vincle persona-animal; el gos és un lubricant / catalitzador social que convida a mantenir una interacció i comunicació i, per tant, augmenten les relacions socials. Promou l’empatia, les relacions interpersonals i l’expressió emocional.
  • Àrea del llenguatge i la comunicació: la presència del gos permet estimular la comunicació tant verbal com no verbal.
  • Àrea sensorial: es poden realitzar activitats que permetin treballar la sensibilitat tàctil, auditiva i visual. El gos és un conjunt d’estímuls diferents en tots els sentits.
  • Àrea psicomotora: a través del contacte amb l’animal i les dinàmiques i jocs que es poden realitzar juntament persona-animal es pot treballar la coordinació motora, els reflexes, la relaxació i millorar les habilitats manipulatives.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.